Yazın Yola Çıkacak Olanlar Dikkat! Bolu Tüneli 50 Gün Trafiğe Kapanacak

Yazın Yola Çıkacak Olanlar Dikkat! Bolu Tüneli 50 Gün Trafiğe Kapanacak

Bolu Dağı Tüneli, yazın yeniden bakıma girecek. En yoğun dönemde tek yönlü olarak tünel kapatılacak. Açıklamayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı. İşte yola çıkacak olanlar için detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nde yeniden çalışmalar olacağını aktardı. Buna göre bölgede 50 günlük bir kapanma söz konusu olacak. Doğu ve batıyı birleştiren güzergah, Türkiye’nin en aktif kullanılan tünellerinden biri olduğunu gösteriyor.

Yapılan açıklamaya göre, hem heyelanlara karşı güçlendirme hem de tünelin 67 metre uzatılacağı bildirildi.

ekran-resmi-2024-05-02-22-28-01.png

BAKAN URALOĞLU AÇIKLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Kapanacak yol İstanbul istikametinde olacak be 67 metre uzatılacak. Çalışmalar Temmuz ayında gerçekleşecek. Uraloğlu,

“Çalışma kapsamında Bolu Dağı Tüneli'nin her iki tüpünde portal uzatma çalışması yapılması planlandı. Projede bir tüpün 90 metre, diğer tüpün ise 67 metre uzatılması ile viyadüklerde 9 adet çelik genleşme derzi değişimi yer almaktadır.

Her iki tüp üzerine mühendislik dolgusu yapılarak çalışmalar tamamlanacaktır. Yapılacak bu çalışmayla söz konusu kesimde meydana gelebilecek bir heyelanın trafik güvenliği açısından tehlike oluşturmamasını hedefledik.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler